Ohjeet ja videot

AnyMeeting | Doodle | Mobiilimaksaminen | Videoasiointi

AnyMeeting

Kokoukseen/ webinaariin liittyminen

Kun sinut kutsutaan videokokoukseen/ webinaariin, saat sähköpostiisi alla olevan kuvan mukaisen kutsun.

Kokoukseen/ webinaariin liitytään "Join Meeting Online" -painikkeella. Ensimmäisellä kerralla ohjelma pyytää lupaa käyttää tietokoneesi kameraa ja mikrofonia, salli näiden käyttö. Hyväksymisen jälkeen sovellus yhdistää sinut kokoukseen/ webinaariin.

Huom!
Käytä Google Chrome -selainta. Jos Google Chrome on oletusselaimena, AnyMeeting avautuu kutsulinkistä suoraan ko. selaimeen.

Ensimmäisellä käyttökerralla Google Chrome -selaimeen pitää asentaa lisäosa kuvaruudun jakamista varten. AnyMeeting asentaa sen automaattisesti, ellei lisäosaa löydy selaimesta. Kun avaat Google Chrome -selaimen, voit asentaa lisäosan valmiiksi jo ennakkoon täältä.

Jos käytät jotakin muuta selainta, ohjelma pyytää sinua asentamaan konellesi AnyMeeting App -sovelluksen.

Älypuhelimella kokoukseen/ webinaariin liitytään samalla "Join Meeting Online" -painikkeella.

Kokouksen/webinaarin ajastaminen

Kun ajoitat kokouksen- tai Webinaarin AnyMeeting-ohjelmassa, määrität aloitusajan ja määrittelet kokouksen tai webinarin keston. Tämä kesto ei aseta aikarajoitusta kokoukselle tai Webinaarille. Aika määritellään vain, jotta osallistujat pystyvät aikatauluttamaan aikansa varmistaakseen, että he ovat käytettävissä koko arvioidun ajan.

Kokous tai Webinaari pysyy käynnissä niin kauan kunnes napsautat "End Meeting" -painiketta. 12 tunnin kuluttua niiden aloittamisesta kaikki kokoukset ja Webinaarit päättyvät automaattisesti.

Jos olet kokouksen isäntä ja poistut kokouksesta, mutta jätät kokouksen käyntiin, voit kirjautua takaisin tilillesi ja napsauttaa ”Join Active Meeting” -painiketta liittyäksesi uudelleen kokoukseen. Kokous tai webinaari pysyy käynnissä yhden tunnin ilman isäntää. Jos näin tapahtuu, muista liittyä takaisin tunnin kuluessa, muutoin kokous loppuu ja osallistujat potkaistaan kaikki ulos.

Kun isäntänä lopetat kokouksen tai Webinaarin "End Meeting" -painikkeella, sitä ei voi enää käynnistää tai jatkaa, joten jos haluat jatkaa kokousta tai Webinaaria sen jälkeen, kun se on päättynyt, sinun on ajoitettava ja aloitettava kokonaan uusi.

Kokouksen/ webinaarin ajastaminen

Kuvaruudun/ sovellusikkunan jakaminen | Tiedoston jakaminen

AnyMeeting aloitusopas videoneuvottelun järjestäjälle


Doodle

Doodle on ilmainen tapahtumien, kokousten yms. suunnittelupalvelu. Kuka tahansa voi laittaa tapahtuman tai kokouksen pystyyn ja lähettää kyselyn sähköpostitse osallistujille. Kun kaikki kutsutut ovat merkinneet omat sopivat ajankohdat ylös tarjolla olevista vaihtoehdoista, nähdään helposti sopivin päivämäärä tapahtumalle.

Homma lähtee liikkeelle antamalla tapahtumalle nimi, sijainti ja kuvaus. Tämän lisäksi tapahtuman luoja antaa oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa. Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta kyselyä voi muokata vielä jälkikäteen. Doodleen voi luoda myös tunnukset, jolloin pääsee näkemään omat aikaisemmat tapahtumat. Omilla tunnuksilla tapahtumat voi myös viedä omaan kalenteriin.

Tämän jälkeen lisätään päivämääräehdotukset. Nämä ovat siis päiviä, jolloin tapahtuma voitaisiin järjestää. Kun päivät on lisätty, lisätään tarvittaessa myös kellonajat. Kellonajan voi jättää tyhjäksi tai määritellä haluamansa määrän eri aikoja.

Lopuksi voi määritellä vielä erilaisia asetuksia, jos peruskysely ei riitä. Asetuksista voi mm. määritellä, että kysely on piilotettu. Tällöin kyselyn vastaukset ja kommentit ovat vain kyselyn aloittajan nähtävissä. Vastaajille voi myös antaa mahdollisuuden valita vain yksi vaihtoehto. Mielenkiintoinen asetus on myös mahdollisuus antaa tietylle vaihtoehdolle rajattu määrä osallistumisia. Tällöin voi tehdä esim. talkootaulukon, jossa jokaiselle talkootyölle (haravoija, lapioija, kioskinpitäjä jne.) on tietty määrä henkilöitä. Kun henkilömäärä on tullut täyteen, ei ko. tehtävään voi muut enää osallistua.

Doodle -ohje


Mobiilimaksaminen

Terminologia:

Maksupääte ja mobiilimaksupääte on kytketty puhelinlinjaan tai Ethernet-kaapelilla tietokoneeseen, ja asiakkaat syöttävät tunnuslukunsa näppäimistöllä vahvistaakseen maksun. Näistä maksupäätteistä löytyy myös kannettavia versioita, mobiilimaksupäätteitä, jotka käyttävät GPRS-teknologiaa muodostaakseen yhteyden mobiiliverkkoon.

Uuden sukupolven mobiilimaksupääte on älypuhelimeen tai tablettiin kytkettävä mobiilimaksupääte, jotka käyttävät WIFI- tai datayhteyttä muodostaakseen yhteyden mobiiliverkkoon.

Lähimaksu on langaton maksutapa, jossa pankki- tai luottokortti, matkapuhelin tai älykello viedään kaupan maksupääteen lähelle maksua varten.

Mobiilimaksaminen on maksutapa, jossa verkko-ostos varmistetaan tunnuslukulistan tai luottokorttinumeron sijaan matkapuhelimen sovelluksesta. Tämä vaatii älypuhelinsovelluksen, jolla hallitaan korttitietoja ja hyväksytään maksu.

Mobiililompakko on matkapuhelimen sovelluksessa majaileva virtuaalinen lompakko, johon tallennetaan rahaa, pankki- ja luottokortteja sekä kanta-asiakaskortteja.

Mobiilimaksupääte pähkinänkuoressa

  • Mobiilimaksupäätteen avulla voi vastaanottaa korttimaksuja missä tahansa missä älypuhelimella tai tabletilla, jossa on toimiva datayhteys
  • Parhaat järjestelmät käyttävät sirukortinlukijaa ja etämaksua
  • Vahvistaakseen maksun asiakas näppäilee henkilökohtaisen tunnuslukunsa
  • Kustannukset ovat pienemmät, kuin perinteisten mobiilimaksupäätteiden
  • Parhaimmillaan palvelun käytöstä ei peritä lainkaan avausmaksua eikä kiinteää kuukausimaksua
  • Mahdollisuus myyntiraportteihin, tulostettuihin kuitteihin sähköisten lisäksi

Perinteiset maksupäätejärjestelmät ovat hintavia ja monimutkaisia. Tarjolla on erilaisia palvelupaketteja, kuten maksupäätteen vuokrausta joko pitkä- tai lyhytaikaisella sopimuksella. Tämä ei kuitenkaan ole sopiva tai käytännöllinen ratkaisu aloitteleville tai pienille yrityksille ja toimijoille. Uuden sukupolven mobiilimaksupääte on monille pienille toimijoille oiva ja mahdollisesti paras ratkaisu vastaanottaa korttimaksuja.

Uuden sukupolven mobiilimaksupäätteiden tarjoajia on useampia. Mutta miten ne eroavat toisistaan? Vertailu paljastaa merkittäviä hintaeroja eri laitetoimittajien välillä. Hintoja kannattaa kuitenkin vertailla tarkasti, sillä ensisilmäyksellä kalliimpi vaihtoehto voikin olla edullisempi, jos myyntiä on paljon. Yrittäjän kannalta oleellinen valintaperuste voi olla maksupäätteen liikuteltavuus.

Uuden sukupolven mobiilimaksupääteen tarjoajia:

Mobile Transaction on maksuratkaisuja käsittelevä sivusto, jonka tavoitteena on tuottaa luotettavaa tietoa mobiilimaksuista ja maksuratkaisuista pienyrityksille.

Mobiilimaksaminen

Mobiilimaksun käyttöönottamiseksi tulee tehdä sopimus jokaisen matkapuhelinoperaattorin kanssa tai vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä niin kutsuttuun integraatioyritykseen, joka tarjoaa yhteydet kaikkiin operaattoreihin ja mahdollisesti muita erikseen sovittavia palveluita.

Opas tämän hetken mobiilimaksujärjestelmiin ja toimijoihin: ketkä tarjoavat mobiilimaksuja tai -lompakoita ja miten ne käytännössä toimivat ja millaisella laitteistolla.

Ohjeet pdf -dokumenttina: Mobiilimaksaminen.pdf


Videoasiointi

Videoasiointi -palvelun kautta voit olla yhteydessä palvelun tarjoajaan videon välityksellä. Videoasiointiin tarvitaan tietokone tai Android -mobiililaite, jossa on web-kamera, mikrofoni sekä Internet-yhteys. Videoasiointi -palvelu toimii tietokoneella Google Chrome -selaimella. Android -laitteeseen täytyy asentaa VidyoMobile -sovellus, mikä löytyy Play kaupasta.

Videoasiointi -palvelua tarjoavat toimijat löytyvät tämän sivuston valikosta; Sähköiset neuvontapalvelut. Palvelun tuottajan ajanvaraukseen pääsee yhteystiedoissa olevasta videoasiointi -logosta.

Ajanvarauksen jälkeen varauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen saapuu linkki, jota klikkaamalla videoneuvottelu alkaa. Videoneuvottelu ei vaadi erillistä rekisteröintiä tai ohjelman asennusta.

VideoVisit -videoneuvottelusovelluksen käyttöohje

Videoasiointi -palvelun käyttöohje

  • Asiakaspalveluaikojen lisääminen kalenteriin
  • Asiointiajan varaaminen
  • Videoneuvotteluun osallistuminen

Ohje Google Chrome -selaimen asettamisesta oletusselaimeksi.

Ohje: Näytön jakaminen Google Chrome -selaimessa.

Kun jaat näytön sisältöä ensimmäisen kerran, Google Chrome -selaimeen täytyy asentaa lisäosa. Lisäosan asennus käynnistyy automaattisesti, jos se puuttuu selaimestasi. Jos asennus ei käynnisty automaattisesti, tai olet poistanut lisäosan selaimestasi, voit ladata sen täältä.

Ohje: Näytön jakaminen Mozilla Firefox -selaimessa.

Ohje: VideoVisit, tuetut laitteet

Jos teillä on käytössä Internet Explorer, Edge tai jokin muu selain, joka ei täysin tue WebRTC -standardia ja tämä on ensimmäinen kertanne, kun käytätte VideoVisitiä, teidän täytyy asentaa VideoVisitin Meet -sovellus, jolla voitte liittyä videotapaamiseen. Ohje sovelluksen asentamiseen löytyy yllä olevasta VideoVisit, tuetut laitteet -linkistä.


 

Kalenteri